Στοιχεία Επικοινωνίας
Σπ.Μερκούρη 39
116 34, Αθήνα
2107299482
 6980980401
info@rythmiseisafthaireton.gr

H σελίδα είναι μία υπηρεσία της
Ρυθμίσεις αυθαιρέτων       
    
    
     

   
   


Έχετε Αυθαίρετο; Δείτε πως θα το κατοχυρώσετε σωστά και οικονομικά! Ένας ειδικευμένος μηχανικός θα αναλάβει άμεσα τον πολεοδομικό έλεγχο και την νομιμοποίηση του ακινήτου σας. περισσότερα

                                                             Ελέγξτε - Ρυθμίστε - Κατοχυρώστε την ακίνητη περιουσία σας
                                     
               Νέο: Σε ισχύ ο νέος νόμος των αυθαιρέτων 4495/2017 από τις 3/11/2017.
Δείτε το νόμο εδώ.
                                      Δείτε τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος εδώ


Με λίγα λόγια...

Με τον Ν.4495/2017 δίνεται παράταση επιπλέον δύο ετών στους πολίτες ιδιοκτήτες με αυθαίρετα κτίσματα ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες χρήσεις,να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο -το οποίο είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που θα επέβαλε η πολεοδομία μετά από αυτοψία στο χώρο- και να εξασφαλίσουν την αναστολή κυρώσεων και προστίμων για 30 χρόνια, ή ακόμα και την οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται.
Πρόκειται ουσιαστικά για όμοιες διατάξεις ρυθμίσεων όπως με τον παλιότερο νόμο Ν.4178/13, όμως με κάποιους καλύτερους όρους όπως η μείωση των παραβόλων, η δυνατότητα εξόφλησης σε 100 δόσεις, οι εκπτώσεις στο πρόστιμο αν οι υπαγωγές των αυθαιρέτων γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο κ.λπ..

Χρήσιμο! 
Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσεις που έχουν υπαχθεί 
στους προηγουμενους νόμους (ν.3843/2010, ν.4178/13) και δεν έχουν καταβάλλει το σύνολο του προστίμου, μπορούν να υπαχθούν στον νέο νόμο και να εκμεταλλευτούν τις μειώσεις των προστίμων. 

Διαβάστε τον Ν.4495/17
 σε 15 σημεία εδώ, καθώς και ποιοι ωφελούνται από τις νέες μειώσεις προστίμων εδώ.Στον νέο νόμο εντάσσονται όλες οι αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες χρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 28/07/2011, καθώς και αυτές που μέχρι την παραπάνω ημερομηνία έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός τους. Αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα θα αποδεικνύουν τον χρόνο ολοκλήρωσης της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης. 

Από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 03.11.2017 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων υποχρεωτικά θα συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση Μηχανικού που θα βεβαιώνει ότι στο ακίνητο δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές εκτός των όσων έχουν δηλωθεί και τακτοποιηθεί νόμιμα.

Για όσα αυθαίρετα δεν υπαχθούν στο νόμο, θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τα αυθαίρετα. Δηλαδή, θα υπόκεινται σε πρόστιμα πολλαπλάσια των προστίμων που προβλέπονται με το νόμο αυτό και θα κρίνονται άμεσα κατεδαφιστέα. Διαβάστε την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και ενημερωθείτε αναλυτικά και έγκυρα για την ρύθμιση αυθαιρέτων εδώ
.


Με μία μόνο επίσκεψη μας και σε 4 απλά βήματα ολοκληρώνουμε την υπόθεση σας!!
  1. Συμπληρώνετε την φόρμα και μας την στέλνετε ή εναλλακτικά επικοινωνείτε μαζί μας. Άμεσα επικοινωνούμε μαζί σας και συζητάμε/αναλύουμε το θέμα σας. Σας ενημερώνουμε την ίδια στιγμή για το ύψος του προστίμου, της αμοιβής μας και τέλος για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να μας προσκομίσετε, σύμφωνα με τα στοιχεία για το αυθαίρετο που θα μας δώσετε. Αν δεν έχετε τα εγκεκριμένα σχέδια-στην περίπτωση που το ακίνητο σας έχει άδεια οικοδομής- αναλαμβάνουμε να τα προμηθευτούμε με επίσκεψη στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο.

  2. Σας στέλνουμε την ίδια ημέρα της επικοινωνίας μας με email, την υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδότησης σας στο γραφείο μας να αναλάβει την υπόθεση σας, την υπεύθυνη δήλωση σας αυθαιρέτων και τέλος την μεταξύ μας σύμβαση έργου που περιγράφει τη συμφωνία μας. Τα παραπάνω δικαιολογητικά είναι απαραίτητα σύμφωνα με την νομοθεσία για την υπαγωγή αυθαιρέτου στον  Ν. 4495/17 (δείτε υπόδειγμα δήλωσης εξουσιοδότησης εδώδείτε υπόδειγμα δήλωσης αυθαιρέτων εδώδείτε υπόδειγμα σύμβασης έργου εδώ).

  3. Μόλις έχετε συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όπως θα σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, επισκεπτόμαστε το ακίνητο σας και κάνουμε την απαιτούμενη αυτοψία και αποτύπωση του αυθαίρετου(ή και την τοπογραφική αποτύπωση για την σύνταξη του τοπογραφικού με ΕΓΣΑ αν απαιτείται), όπως αναφέρεται από την νομοθεσία. Παράλληλα ανταλλάσουμε όλα τα απαραίτητα διακιολογητικά(δηλώσεις, συμβάσεις, συμβόλαια, σχέδια, κ.λπ.) που έχουμε και έχετε προετοιμάσει.

  4. Την ίδια μέρα κάνουμε online την υπαγωγή του αυθαίρετου σας στον Ν.4495/17 και σας αποστέλουμε με email την εντολή πληρωμής του παράβολου. Μόλις κάνετε την πληρωμή και μετά από 24 ώρες(απαίτηση για να ενημερωθεί το σύστημα του ΤΕΕ), σας αποστέλουμε την εντολή πληρωμής του πρόστιμου(αν υπάρχει στην περίπτωση σας και δεν αρκεί η πληρωμή μόνο του παραβόλου). Μόλις κάνετε και αυτή την πληρωμή σας αποστέλλουμε με courier την βεβαίωση νομιμότητας του ακινήτου σας, αν μας την έχετε ζητήσει.Ακόμα μερικές χρήσιμες υπηρεσίες για την ιδιοκτησία σας!

  • Εκδίδουμε αυθημερόν Βεβαίωση Νομιμότητας Μηχανικού για τα συμβόλαια σας και κάθε νόμιμη χρήση
  • Εκδίδουμε αυθημερόν Ενεργειακά Πιστοποιητικά
  • Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία για την ένταξη του ακινήτου σας στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»
Και κάτι ακόμα...
Όλες τις πληρωμές της αμοιβής μας μπορείτε να τις κάνετε μέ την πιστωτική σας κάρτα!!

NEWSLETTER
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τις προσφορές μας παρακαλώ εισάγετε το email σας